9 de febr. 2017

ARCA PRESENTA LES CANDIDATURES ALS PREMIS PROTECCIÓ DEL PATRIMONI I DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI 2016

Les votacions per triar la candidatura guanyadora entre les tres de cada una dels dos premis, es ferà durant el transcurs d'un sopar on poden assistir tant persones associades com a simpatitzants.

CANDIDATURES PREMI PROTECCIÒ DEL PATRIMONI 2016

- ANY MOYÀ / BINISSALEM 2016. Personalitzam la candidatura sobre la que ha estat la Comissària de la celebració: Maria Coll i Borràs, Llicenciada en HIstòria de l'Art.
Una trentena d'actes excel.lents han possat en valor totes les vessants de l'escriptor i poeta donant a conèixer la seva emprenta arreu de l'illa.

- ARQUIDIAL. Programa de ràdio conduït per Ferràn Pereyra i Joan Pereyra. L'espai difón el coneixement de l'arquitectura, els seus valors i aconsegueix acostar-la i explicar-la a la ciutadania. La posada en valor del Patrimoni és un dels seus objectius.

- GRUP D'ESTUDIS DE LES FORTIFICACIONS BALEARS (GEFB) per una llarga trajectòria d'estudi i conservació del Patrimoni de defensa. És un any especialment indicat per el pla de rehabilitació de les torres de defensa que s'ha aprovat i ells venen reivindicant des de fa anys.


CANDIDATURES PREMI DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI

- DESTRUCCIÓ CASA DE FALLA A GÈNOVA. Responsable l'Ajuntament de Palma. El fet que el compositor més important del territori espanyol hagués viscut molts de mesos a aquesta casa senzilla de pedra d'una tipologia ben atractiva de finals de S.XIX no va commoure als responsables d'urbanisme. Una empremta històrica i cultural de primera magnitud va ser destruïda. ARCA va propasar alternatives que no es varen escoltar.

- CABLEJAT A LES FAÇANES DE TOTA MALLORCA. CADA VEGADA MÉS ABUNDANT. El perjudici estètic del cablejat a les façanes és evident. Les empreses de serveis cada vegada posen més i més cables a totes les façanes. Les administracions no fan gairebé res per a evitar-ho.

- L'INCIVISME DELS GRAFITERS - FIRMADORS (deixant clar que no parlam dels grafiters-artistes) que no tenen mirament i destroçen estèticament les parets de qualsevol espai privat o públic. Especialment indignant les pintades sobre els marès i la pedra o les persianes. Una destrucció paisatgística i una vergonya que mereixeria ser perseguida i previnguda amb molta més intensitat.

Les persones que assisteixin al sopar anual d'ARCA que es celebrarà el proper dimecres dia 15 de febrer a les 21'00h a l'Hotel Portitxol, podran votar i triar entre aquestes candidaturas, a més de compartir una estona agradable. Per apuntar-se al sopar cridar a: 971 71 95 31 ó 651 425 987