15 d’abr. 2015

ARCA anuncia recurs administratiu contra la llicència de demolició de Can Bibiloni.

Fotografia: Benet Bohigas.
Indignació a la nostra Entitat per la defensa de la demolició per part  dels tècnics municipals responsables de Patrimoni

També informarem al Consell de Mallorca sobre la nul·la acció per part de l’Ajuntament de Palma cap a l’estudi de la catalogació proposada pel l’informe de Patrimoni


El Patrimoni Industrial de la ciutat de Palma es cobrarà una nova víctima per afegir al llarg llistat. Can Bibiloni podria haver-se salvat. Però els responsables de Patrimoni municipal han decidit aniquilar-lo. Una vergonya. 

Un escàndol. Els responsables polítics, no han presentat oposició a la destrucció.

ARCA ha fet tot el que ha pogut per a que l’Eixample conservés un vestigi industrial de principis del segle XX. Encara ara gastarem les darreres forces, tot i que amb poques esperances.

Fotografia: Benet Bohigas.
Uns tècnics insensibles i totalment allunyats de la ciutadania. Uns polítics que governen d’esquena al Patrimoni

El sentir de la ciutadania és d’estupefacció. Que en ple segle XXI es permeti la destrucció de Can Bibiloni ni s’entèn ni es perdona.
Uns arquitectes projectistes incapaços d'integrar un element històric de la Ciutat (façana de Can Bibiloni del Carrer Aragó) en el seu projecte.

Què pot esperar la ciutadania si els qui estan al capadavant de la societat i de l'economia no volen (o no saben) respectar la història de Palma? I primen (o segueixen primant) els interessos privats davant els interessos públics.

Llarga llista de Patrimoni industrial destruït els darrers temps
- Fàbrica Coromines
- Hostal Arxiduc
- Olis Batlle
- Pont des Tren

En el cas de Can Bibiloni, com en d'altres, per ARCA és especialment sagnant pel beneplàcit dels tècnics municipals

ARCA actuarà a la via administrativa fins on pugui i no descarta estudiar accions judicials.



1 comentari:

Esperanza ha dit...

Es lamentable que se cometan estas atrocidades con el visto bueno de éste Consistorio, siempre abogando a los intereses personales y especulativos a costa del interés de la ciudadanía. Nos están arrancando a pedazos nuestras señas de identidad. Basta ya! Palma no solo tiene monumentos emblemáticos como La Catedral, la Almudaina o el Castillo de Bellver también los edificios como Can Bibiloni constituyen el sello de identidad de la ciudad. También hay que preservar nuestro Patrimonio Industrial.