2 de maig 2013

ARCA organitza la segona visita a la Llotja

ARCA ha organitzat la segona visita a la Llotja amb un èxit de participació, on els assistents pogueren conèixer de la mà de Gabriel Barceló curiositats que s'amaguen darrera d'aquest magnífic edifici del gòtic civil.

L'activitat començà amb una projecció a la seu d'ARCA, on Gabriel Barceló introduí l'evolució del edifici al llarg dels segles i apropà detalls, que dificilment es veuen in-situ. Un cop finalitzada la part introductòria, els assistents realitzaren un petit recorregut pel barri mariner de Palma fins a arribar a la plaça de la Llotja. Abans d'entrar al seu interior, voltarem el monument per veure les famoses gàrgoles i detalls exteriors.

Un cop a l'interior, seguirem desgranant aspectes curiosos del monument, que a vegades se'ns escapen als presents, però que formen part de la seva història. La part més esperada i desitjada pels assistents, fou quan pujarem al terrat de la Llotja, per l'escala de caragol mallorquí dissenyada per Guillem Sagrera i situada a la torre de Santa Catalina.

Joan Manresa recitant un dels seus poemes
Un cop a la terrassa, els assistents pogueren observar una perspectiva diferent de la ciutat amb magnífiques vistes cap a la Seu. Allà tinguerem una especial sospresa, entre els assistents a la visita tenguerem el plaer de comptar amb el poeta Joan Manresa, qui ens lletgí dos poemes seus al mateix terrat de la Llotja.

La propera visita està programada per dia 18 de maig i ARCA vol informar que totes les places es troben esgotades. En aquestes moments estem gestionant noves reserves, degut a la gran demanda que hi hagut.

Col·labora: Direcció General de Cultura i Joventut del Govern de les Illes Balears.