31 de maig 2013

ARCA demana protecció Casa de Neu única a Pollença

ARCA demana al Consell de Mallorca la catalogació de la Casa de Neu del Pujol, a Pollença

I que posi remei a la incipient degradació

ARCA ha informat a la Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca de l’estat en el qual es troba la Casa de Neu del Pujol o Fartàritx (Pollença) i li ha lliurat un informe tècnic que confirma que és un dels exemples més importants de Mallorca.

La casa de neu del Pujol o Fartàritx es documenta al segle XVIII i es considera de les més importants que hi ha Mallorca, degut a que conserva la coberta i altres elements d’interès.

Malauradament, durant les darreres dates, aquesta casa de neu presenta cert deteriorament a la seva estructura. La coberta de la Casa de Neu del Pujol o Fartàritx presenta una sèrie de forats.

ARCA , demana a l’admistració,  en aquest cas al Consell de Mallorca, que ha de vetllar per la conservació del patrimoni cultural de Mallorca, que actui urgentment per evitar la degradació d’aquest element tant singular i únic a la nostra illa.

La serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat

La Casa de Neu del Pujol o Fartàritx es troba a la serra de Tramuntana, llavors és una qüestió d’imatge i prestigi vetllar pel patrimoni cultural d’aquest conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i cal que el Consell de Mallorca es preocupi per conservar i fomentar aquest espai universal.

És competència de l’administració fer un esforç per protegir i conservar aquests elements, i concretament aquest, que no es troba catalogat degut a l’absència d’un catàleg de patrimoni al municipi de Pollença.

ARCA ha demanat al Consell de Mallorca que actui d’urgència a la Casa de Neu del Pujol o Fartàritx (Pollença) perquè aquesta no segueixi deteriorant-se.


També li hem demanat la catalogació d’aquest bé cultural, per tal de protegir un element tant significatiu immers dins el paratge de la serra de Tramuntana.

Cap comentari: