13 de maig 2013

Reunió amb el batle de Palma per la protecció des Jonquet


Avui la Plataforma Salvem Es Jonquet ha mantingut una reunió amb el Batle de Palma. ARCA ha assistit, com a membre de la Plataforma.

Des d’ARCA creim que al consens per a Es Jonquet  és possible si hi ha voluntat per part del Govern Municipal

Hem centrat la reunió d’avui sobre les dues parcel.les conflictives, la de Rentadors i la de Mar i Terra. Des de la Plataforma  les propostes són perfectament adaptades a la realitat. No demanam reducció del nombre de habitatges, per tant l’aprofitament edificatori en quant a vivendes és el mateix.

La diferència entre la proposta de l’Ajuntament i la de la Plataforma està en la ubicació de les edificacions dins la mateixa parcel.la  i en la perfecta adaptació al terreny. Aquesta darrera condició obliga a fragmentar molt més les edificacions, i adaptar-se a la configuració del talús.

Aquesta diferència no és mínima, és molt important ja que la nostra proposta garanteix la conservació de les façanes actuals, tant des del Baluard de Sant Pere o el Passeig Sagrera com des del Passeig Marítim.
A més la Plataforma no accepta l’accés a l’aparcament des del Passeig Marítim si no des de Marquès Palmer i/o Sant Magí. En quan al nombre acceptam 1,5 per vivenda.

La nostra proposta coincideix amb el PERI del 98
El PERI va ser producte d’un estudi al detall de les tipologies i de la topografia i les visuals, a més de la història.

Tant Mateu Isern com Jesús Valls volen consens si és possible
Així ens ho han manifestat. Des d’ARCA tenim clar que el consens és possible, però és l’Ajuntament qui ha d’actuar.