15 de maig 2013

Plaça d’en Coll: ús o abús?


ARCA adverteix que les terrasses dels bars de la Plaça d’en Coll estan abusant de l’espai públic

La Plaça d’en Coll és una de les més belles de Palma, si no fos que l’excés de para-sols, cadires i taules que amaguen el seu encant.

ARCA sempre ha dit “Terrasses sí, però amb mesura”. Les de la Plaça d’en Coll són a totes llums desmesurades.

L’arquitectura de la plaça queda amagada per la quantitat de para-sols que hi han.

La font central de pedra, rehabilitada, és totalment inaccessible i queda amagada perquè les cadires arriben per tots els costats a la mateixa.

Volem un espai lliure entorn a la font

ARCA demana que es retalli l’ocupació de la Plaça d’en Coll i que es respecti un espai lliure prou ample a l’entorn de la font per a que també pugui gaudir i utilitzar la plaça qui no vol consumir als bars. També que es deixi espai per poder  travessar caminant per enmig de la plaça cap als carrers que hi convergeixen.

ARCA considera que l’ocupació actual de la plaça és molt poc respectuosa amb la gent que hi viu a Palma i també és poc respectuosa amb la gent que ens visita.

Combinar amb intel·ligència l'oferta de terrasses sense perdre l’encant del lloc
Gaudir de la bellesa d’una plaça com la d’en Coll és un atractiu turístic. Es tracta de combinar amb intel·ligència l'oferta de terrasses sense fer perdre l’encant al lloc. Això que proposam és activar l'economia. L’abús actual fa malbé una imatge única que és precisament allò que fa atractiva la ciutat.

1 comentari:

JoanFerrer ha dit...

Caldria reclamar també el tancament de l'accés al pàrking de Pça. Major que trenca absolutament la configuració de la plaça.

Aquest aparcament només s'empra durant algunes hores del dia i roman tancat a les nits i els caps de setmana. És un atac brutal a la plaça i sembla que ha quedat impune.


Sobre l'ocupació de la plaça, ja he enviat algunes queixes a l'Ajuntament perquè els restaurants empren la font (crec que és disseny de Bennàssar, no?) per posar-hi els estris del servei de menjar. Fins ara l'Ajuntament ha fet cas omís.

A veure si vosaltres teniu més sort!!