26 de juny 2012

ARCA diu un NO rotund al delirant projecte del port

ARCA des del primer moment es posiciona amb decisió en contra del projecte anunciat del Port, ja que es sacrificarien tota una sèrie de valors històrics, paisatgístics i monumentals a favor d’una iniciativa privada que ja sabem que a la pràctica no controla ningú, però deixaria la seva empremta amb la destrucció del paisatge i d'una façana emblemàtica. De fet, és una iniciativa similar a la famosa i lamentable òpera promoguda per Jaume Matas que ara arribaria corregida i augmentada.

Tot i que ja sabem que potser sigui una “fantasmada” més d'un promotor sense liquidesa demostrada que vol aprofitar la nostra debilitat econòmica, ARCA vol ja des del primer instant, advertir a l'opinió pública que qualsevol projecte que pretengui transformar la imatge de Palma, és un suïcidi col·lectiu perquè implica arrasar la nostra personalitat i el nostre atractiu.

Mallorca té encara un potencial turístic a desenvolupar basat en la seva bellesa natural i la seva història i els polítics que ens representen tenen l'obligació de protegir i no destruir, com seria el cas.

No oblidem que ha estat l’excés en la construcció el que ens ha duit a una situació econòmica lamentable. Aquest anunci seria pa per avui i gana per demà, enganyant amb ofertes de llocs de feina que tanmateix no serien per la gent de Mallorca.

Palma s’ha d’obrir a la mar, no tancar-se per un altre mur de formigó, perquè ja fa temps que la mar cada vegada és més lluny de Palma

ARCA fa ja cinc anys que es va oposar a la creació d'amarraments de creuers davant la Seu

Situar-los en front de la Seu, és ofegar aquest singular edifici i destruir la seva imatge. El mateix es pot dir de voler desterrar els pescadors del que ha estat la seva ubicació tradicional.

No ens duguem tampoc a engany amb els creuers, basta veure el seu tamany i impacte, per arribar a la conclusió que l’únic lloc on poden tenir el seu amarrament es on ho fan ara.