6 de juny 2012

ARCA demana la recuperació urgent de l’indret on es troba l’ermita de Son Orlandis (Andratx)


ARCA s’ha fet ressó, gràcies a la denúncia d’una sèrie de veïnats del poble d’Andratx de l’abadonament que pateix l’indret on es troba l’ermita de Son Orlandis, construïda a 1935 al puig de Son Orlandis.

Degut a la seva ubicació estrategica, és un punt on hi van moltes persones del municipi d’Andratx, on poden gaudir d’unes vistes privilegiades del poble. Molts dels seus habitants van a retre homenatge a la Mare de Déu del Roser i des de l’any 1978 hi ha una romeria, on la gent del poble hi va a passar el dia.

Des dels incidents vandàlics de l’any 2008, l’espai on es troba l’ermita de Son Orlandis s’ha anat deteriorant cada cop més, sense que cap organisme públic hi possi remei. L’interior de l’ermita presenta problemes d’humitat, els Via Crucis han estat víctima dels actes vandàlics i unes construccions adjacents es troben quasi esbucades.

ARCA creu que l’Ajuntament d’Andratx hauria de vetllar pel seu correcte ús i estat de conservació, perquè és un referent, com a únic espai ermità del municipi i lloc de trobada de molts del seus habitants.

ARCA demana la recuperació d’aquesr patrimoni popular

ARCA ha demanat a l’Ajuntament d’Andratx que vetlli per la correcta conservació d’aquest espai de vital importància per al seu poble i que és redacti un projecte de recuperació i restauració de tot allò que ha estat danyat incloent l’edificació propera a l’ermita, el Via Crucis i els danys per humitats a la pròpia ermita, pel seu valor de patrimoni polpular.