14 de maig 2012

Recorregut embARCA't: Intervencions arqueològiques al Centre històric de Palma, El Temple

El passat dia 12 de maig ARCA va dur a organitzar un recorregut embARCA't titulat "Intervencions arqueològies al Centre històric de Palma: El Temple" a càrrec de l'arqueòleg Llorenç Vila, qui treballa per l'empresa Elements que ha gestionat diferents intervencions arqueològiques a Mallorca.

Durant l'any 2009-10, l'equip d'arqueòlegs format per Llorenç Vila i Noemi Prats treballaren en el singular edifici del Temple, construcció amb més de 900 anys d'història. Gràcies a aquesta feina encomanada per l'Ajuntament de Palma durant la passada legislatura s'han pogut conèixer més dades al respecte i saber o interpretar un poc més com era el seu estat original i com ha evolucionat al llarg dels segles.

La recerca arqueològica s'ha transformat en un material divulgatiu, que intenta explicar d'una forma més àmena i lleugera el pas del temps d'aquest històric edifici. Gràcies a les noves tecnologies, han ideat una reconstrucció en 3D, que ens permet viatjar en el temps i comparar les diferents fases constructives amb la base dels estudis arqueològics.

ARCA ha encetat aquest cicle de visites que pretenen donar a la llum les darreres investigacions arqueològiques. Durant els propers mesos realitzarem més visites de aquestes característiques per difondre la feina dels investigadors.