20 de febr. 2012

ARCA planteja un extens catàleg d’arbres per a ciutat

Per tots és sabut de la vital importància que tenen els arbres a l’interior de la ciutat i a vegades no entenem els criteris de poda que es duen a terme.

Un cas que ens ha arribat aquesta setmana, és la poda d’una espectacular palmera que hi havia a l’interior d’un pati del carrer de Can Conrado. Aquest fet, suposa la perdua d’un interessant exemple, que si hagués estat catalogat, no lamentaríem la seva desaparició.

ARCA entèn que actualment, moltes palmeres s’han vist afectades pel becut vermell, plaga que està fent malbé a aquesta espècie. Però la pregunta és, aquesta palmera havia estat afectada per aquesta epidèmia? Segons una fotografia de fa dues setmanes, pareix ésser que no. I en el cas, que aquesta o altres palmeres estiguin afectades, cal podar-les del tot?.


No és el primer cop que ARCA denúncia la poda indiscriminada de diferents espècies d’arbres a la ciutat de Palma. Creiem, que l’Ajuntament de Palma hauria d’elaborar un catàleg més extens, on s’haurien d’incloure exemples únics i significatius com aquesta palmera de grans dimensions.

Volem posar en valor aquest patrimoni de ciutat, que forma part del paisatge urbà i que molts de cops és vulnerable davant l’acció humana.