21 de febr. 2012

ARCA lamenta la sentència que desprotegeix l’edifici de GESA i demana al Consell de Mallorca que presenti un recurs davant els tribunals.

ARCA lamenta una sentència  que va en contra de la protecció d’un edifici del Patrimoni més recent, que és de vegades el més difícil de conservar.

Lamentam que la  sentència no hagi fet cas d’entitats consultives que en el seu dia es varen pronunciar a favor de la protecció patrimonial, com els informes de la UIB i altres persones tècniques.

ARCA considera que el Consell de Mallorca, que és l’administració competent, ha de presentar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia

Creim que aquesta sentència posa una trava més a la protecció del nostre patrimoni més recent. L’edifici de GESA és un dels pocs exemples que queden de categoria d’aquesta època contemporània.

ARCA, va donar suport a la catalogació, i per tant de la protecció i preservació de l’edifici quan era membre de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca.

La nostra entitat considera que per coherència i per respecte al Patrimoni, el Consell ha de defensar davant el Tribunal Superior de Justícia, la catalogació de l’edifici de Ferragut, construït els anys 60-70 del segle XX.