7 d’oct. 2011

ARCA vol que es mantingui al seu lloc la porta amb l’escut del camp de fútbol del Mallorca i les finestres de les taquilles, per conservar el record visual d’una part recent de la història ciutadana

Des d’ARCA ja fa uns anys que feim aquesta petició sense que tenguem cap confirmació de que aquesta iniciativa serà acceptada. Tan sols varem rebre una carta del Reial Club Esportiu Mallorca a la qual demostrava la seva simpatia per la nostra proposta, però sense donar garanties de que seria conservat.
També, hem rebut moltes notes d’agraïment per part de ciutadans i socis del Mallorca i d’ARCA, alabant la nostra proposta.

Ja que ahir mateix, el batle va confirmar la necessitar d’esbucar l’estadi vell, avui des d’ARCA farem arribar als nous responsables municipals la nostra petició.

Conservar in situ la porta i la imatge de les finestretes de les taquilles i perquè no, la referència topogràfica dels quatres punts de córner, ajudaria a conservar la memòria d’una part de la nostra història real.
Sigui quin sigui el destí final d’aquest espai, la nostra proposta és perfectament compatible ja que es pot integrar en qualsevol projecte.

ARCA proposaria que en lloc del nom de Lluís Sitjar es recordàs pel nom amb el que tothom es sent reconegut, el de Camp de fútbol del Mallorca, no oblidem a més la històrica rivalitat entre la gent del Mallorca i la del Balears.

Denominació del Club
El club esportiu Mallorca es va fundar l’any 1916 amb el nom d'Alfonso XIII Futbol Club. Més tard, el Rei Alfons XIII li va concedir el títol de Real Sociedad.
Va ser l’any 1931 quan es va canviar el nom del Real Sociedad Alfonso XIII pel de Reial Club Esportiu Mallorca

El camp de futbol
El camp on primer jugava el Mallorca era a la barriada de Bons Aires-Arxiduc. Va ser l’any 1945 quan s’inaugurà es Fortí, el camp que avui es coneix com a Lluís Sitjar.

Hi ha llocs a les ciutats, que tothom coneix. Està bé quan els temps obliguen a la seva desaparició, conservar qualque vestigi que ens ajudi a recordar aquella fita ciutadana.

La nostra proposta no costa doblers, tan sols aporta sensibilitat.
Resumint: ARCA demana que al projecte de demolició de l’antic estadi del Mallorca s’inclogui l'obligatorietat de conservar el fragment de façana amb la porta completa i l’escut del Mallorca; la filera de taquilles ubicades a l’altre façana i la referència topogràfica dels punts de còrner o altreS elements significatius del camp. Aquesta inclusió s’ha de donar sigui qui sigui finalment qui es responsabilitzi de l’esbucament, ja sigui l’Ajuntament de Palma o el Reial Club Esportiu Mallorca.