30 de set. 2011

Les declaracions del Conseller Company sobre es Guix són inacceptables i alarmen a ARCA


Les declaracions del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company contestant a un diputat de l’oposició a les quals afirmava que el tema de la urbanització d'ES GUIX estava damunt la seva taula pendent d’estudiar-lo, ha encès totes les alarmes de qui defensam el Patrimoni cultural, etnològic i paisatgístic de Mallorca.

Se equivoca el senyor Company si no dóna tranquil·litat a la ciutadania sobre la conservació del nostre Patrimoni. Al contrari, el conseller té l’obligació de donar tranquil·litat sobre aquesta qüestió.

Demanarem la retirada de la figura de la UNESCO
Si es continua amb aquesta idea destructiva que ja hauria d’estar desterrada per sempre, ARCA no dubtarà en instar la retirada del la figura de la UNESCO, que tants de rèdits econòmics ens pot aportar.

La figura de Patrimoni de la Humanitat per a la serra de Tramuntana atorgada per la UNESCO, s’ha de cuidar i millorar. Qualsevol merma de la qualitat paisatgística, natural o etnològica, com seria l’aberrant intenció de crear un poble a ES GUIX o continuar amb la urbanització existent, seria d'immediat percebut com  a un cop contra els interessos de futur de la nostra comunitat.

ARCA ha treballat contra la urbanització d’Es Guix i a favor de la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Ja està bé d‘agressions i passes enrere amb el Patrimoni de Mallorca.

El futur econòmic i turístic passa per la conservació
Aconsellam, al contrari al senyor Company que tregui pit per la conservació d’aquest espai vital per Mallorca ja que, sense dubte, el futur econòmic i turístic de la illa passa per la conservació i no per la destrucció amb més construccions.