31 d’oct. 2011

Visita a Son Mut Nou (Llucmajor)

El passat dissabte 29 d’octubre ARCA organitzà una visita a la finca de Son Mut Nou (Llucmajor), propietat de Montserrat Pons, expert i estudiòs del món de les figues i figueres.
L’any 1989, Montserrat començà el seu projecte de camp d’experimentació a la seva finca familiar i des d’ençà han plantat un total de 1.600 figueres i 600 varietats de tot el món. El projecte de Son Mut Nou és únic a Mallorca i un referent a nivell mundial, que ha permés estudiar i analitzar les diferents varietats de Mallorca i de la resta del món. La finca de Son Mut Nou presenta una altra característica i és que d’aquesta forma s’han pogut conservar i recuperar varietats, que a dia d’avui estarien extinguides. Hi ha la casualitat que tenen una varietat de Fukushima (Japó), que segurament degut a l’accident nuclear acabarà morint, però la sort és que està sembrada a Son Mut Nou.

La visita comptà amb un grup d’unes 35 persones, que pogueren gaudir de la magistral explicació de Montserrat Pons, sobre el passat i present de la figuera, sobre les diferents varietats, les seves possibilitats curatives i els productes que s’elaboren d’aquest fruit (pa de figa, confitura, licor, cafè, figues seques,...). Un cop acabada l’explicació el recorregut del nostre grup fou per dins del figueral, on poguerem observar d’aprop les diferents varietats de figuera i veure les seves diferències, de la mà de Montserrat i el majoral de la finca, Colau.



http://www.sonmutnou.com