22 de set. 2011

De nou en perill l’edifici de l’Asai. Oposició frontal d’ARCA


ARCA ha pogut saber que l’edifici històric de la plaça de la Porta Santa Catalina conegut com l’edifici de l’Asai torna a estar en perill de demolició

Sembla que hi ha intenció per part de l’equip de govern actual de dur la proposta de demolició a la Comissió de Centre Històric i Catàleg.

Des d’ARCA volem manifestar la nostra indignació i oposició més frontal.

Fa dos anys la Comissió de Centre Històric i Catàleg va aprovar la protecció de l’edifici pels seus valors històrics de caire industrial i arquitectònic.

"En la reunió celebrada ahir, dia 17 d’octubre de 2009, la Comissió de Centre Històric i Catàleg de l’Ajuntament de Palma va decidir no derruir l’antiga fàbrica de Licors del segle XIX, anomenada Can Roca Suau o que més recentment va tenir als seus baixos la discoteca Asai i que es situa a la plaça de la Porta de Santa Catalina, 22".

A més conforma el conjunt harmònic d’una plaça emblemàtica com la Porta de Santa Catalina.

ARCA HAVIA DEMANAT LA SEVA CONSERVACIÓ I HO VA ACONSEGUIR

Aquesta és va considerar una victòria de la nostra entitat i del conjunt del patrimoni històric. En data de 30 d’abril de 2008 varem fer una roda de premsa al davant d’aquest edifici, construït al voltant de 1850 per l’industrial Bartomeu Roca Estades, on es demanava la protecció d’un immoble singular.

ARCA FARÀ CAMPANYA PER NO TORNAR ENRERA UNA DECISIÓ JA PRESA PER CENTRE HISTÒRIC FA DOS ANYS
Ara sembla que es torna a pretendre la seva destrucció  suposam que per pressions dels promotors. Fa dos anys la nostra informació era que el despatx dels arquitectes García Ruíz duien el projecte.

ARCA s’oposa frontalment a aquestes intencions destructives i hem demanat ja una reunió urgent amb el Regidor d'urbanisme Jesús Valls.