22 de jul. 2011

Que es lliuri a l’Ajuntament el rètol històric d’avinguda Argentina

ARCA demana a l’Ajuntament de Palma que recuperi el rètol orlat d’avinguda Argentina que ahir va ser arrabassat de l’edifici de Santa Catalina.

Estava a la façana de l’edifici per la conservació del qual ARCA, altres persones i entitats ha estat lluitant.

Demanam que es traslladi a qualque museu públic de ciutat o es cerqui altre solució per a que estigui a la vista de la ciutadania.

Ahir va ser arrabassat de la façana el rètol de quan es va posar al carrer el nom de Avinguda de la Argentina. Persones d’ARCA havien advertit als treballadors que era important que no es destruís.

Era un rètol commemoratiu del canvi de nom del carrer.

L’avinguda abans era coneguda com a Ronda de Ponent i va passar a dir-se Avinguda Argentina en reconeixement a l’ajuda en aliments que va enviar Argentina a Espanya durant la postguerra.

Una prova més de la importància de l’edifici.
Precisament es va triar aquest edifici per ubicar la placa commemorativa per ser, junt a l’Hostal Cuba, el més important del carrer.

Que s’exhibeixi la placa a qualque museu de Palma o es cerqui altre solució per a que estigui a la vista de la ciutadania.
Aquesta placa històrica és propietat de l’Ajuntament i des d’ARCA traslladam als responsables municipals la petició de que li requereixin a la constructora propietària de l’immoble la devolució d’aquest bé públic.

Demanam la seva integració a qualque museu de la ciutat, ja sigui al Museu de la Ciutat al Castell de Bellver o d’altre. Amb les dates de col·locació i retirada a ple segle XXI per demolició d’un edifici històric de reconeguts valors patrimonials.