7 de juny 2010

ARCA DEMANA A L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ QUE LES SANCIONS INTERPOSADES AL PROPIETARI DES CASTELLET PUGUIN SERVIR PER RESTAURAR EL SEU MOLÍ

El passat divendres 28 de maig es va fer públic que l’Ajuntament de Calvià havia paralitzat a instàncies d’ARCA, les obres sense permís que estaven fent als voltants del molí des Castellet.
La nostra entitat demana a l’Ajuntament de Calvià un seguiment del cas de les obres il·legals al voltant del molí des Castellet i que no es tanqui l’expedient amb una sanció administrativa, sinó que cal dur aquest assumpte fins al final, perquè marqui un precedent contra qualsevol altre infractor.
Creiem que seria interessant que les sancions interposades al propietari poguessin servir per a restaurar el molí des Castellet, element etnològic que forma part de Catàleg de Béns a Protegir amb el numero d’inventari nº 79 de l’Ajuntament de Calvià.
El moli fariner, datat de 1830, i sense ús des de fa 100 anys presenta un estat de conservació lamentable. La seva part interior es troba totalment enfonsada i els seu murs exteriors presenten diversos cruis, el que fa que aquest bé històric pugui esbucar-se en qualsevol moment, sino s’adopta una solució urgent.

NO AL TANCAMENT DEL CAMÍ AL MOLÍ DES CASTELLET
A part d’aquest cas, el mateix propietari té la intenció de tancar el pas al molí des Castellet, via rural d’us de domini públic i utilitzada pels calvianers des de finals del segle XIX, on es celebrava anualment el pancaritat i altres activitats lúdico-esportives fins a l’actualitat.
S’ha començat una campanya de recollida de signatures perquè els calvianers demanin a l’Ajuntament de Calvià el no tancament d’aquest camí.


diariodemallorca.es 8-6-2010 ARCA pide que la multa por las obras del molino se destine a su restauración