5 de nov. 2009

ARCA lloa l’actuació del Consell de Mallorca després de paralitzar les obres a Son Cabrer, però recorda l’abandonament de les cases de possessió

Després de la notícia aparareguda avui damunt els mitjans de comunicació, la nostra entitat celebra la decissió pressa per la direcció insular de patrimoni històric del Consell de Mallorca, de paralitzar les obres que s’estan duent a terme a la finca de Son Cabrer, degut a les restes arqueològiques aparegudes.

Tenint en compte que la zona es troba prop de Son Espases, potser amb aquestes troballes poguem tenir més informació d’aquest jaciment o dels seus voltants. Aquesta és una bona ocasió per no caure en els errors del passat i poder contribuir a desenterrar una part de la nostra història sense una pressió urbanística amenaçant.

En segon terme no podem deixar de recordar, que des de fa dos anys ARCA ve denunciant devant el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma l’estat de conservación de les cases de Son Cabrer, les quals estan protegides, segons consta al Catàleg de Protecció d’Edificis de Palma, amb un grau de protecció B, és a dir, que gaudeixen d’una protecció estructural, que obliga els propietaris a mantenir, almenys, l’estructura de les cases en condicions.

Com a mesures urgents, cal fer una reparació el més aviat possible de totes les teulades, a més de revisar el bigam de fusta que hi ha a sota, ja que amb les pluges ha patit. Cal que els tècnics municipals s’hi desplacin per avaluar l’estat de l’estructura d’aquest immoble catalogat i protegit. Cal obligar els propietaris a fer-hi aquestes intervencions urgents amb la màxima celeritat.


diariodemallorca.es 5-11-2009 Patrimonio paraliza una obra en Son Cabrer, junto a Son Espases, tras hallar restos cerámicos