16 de jul. 2009

Xerrada a la Fresca des Jonquet

Objectiu: Informació de com els carrers públics que hi havia al solar del Mar i Terra pasaren a ser privats. Moderat per Margalida Rosselló, presidenta de la Plataforma Salvem es Jonquet
Hi participaren:
Tomeu Tugores, Gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Carlos Veramendi, PP, Enric Molina, UM i Nanda Ramón, PSM excusà la seva presència.

Fins als anys 80 hi havia cases i carrers al solar darrere del teatre Mar i Terra, on encara hi vivia gent. Aquestes cases varen ser esbucades, quedant un solar buit d’edificacions.

Fins a l’any 2003 aquests carrers figuraven al Registre de la Propietat com a tals, fins que es va aprovar el PERI de 2003, que va redefinir la trama viària.
Aquests carrers varen desaparèixer i el seu lloc ara forma part d’una propietat privada. Quan es va tramitar el Projecte de Compensació, es va fer comptant amb la modificació aprovada al PERI. No és necessari promoure un procés de desalineació com preveu la llei perquè el mateix PERI ja és un dels instruments previstos per a redistribuir el territori. A partir de l’aprovació del BIC, que s’espera que sigui imminent, l’Ajuntament ha de començar un altre PERI, sempre partint de l’estat actual de la propietat privada d’aquest solar del Mar i Terra.
En aquest solar es podrà construir, potser no el mateix projecte si no un altre adaptat al BIC.
No s’ha de compensar econòmicament a la propietat ja que encara no tenen llicencia d’obres.En aquests moments està essent tancat en pedra a instàncies de l’Ajuntament.