27 de jul. 2009

ARCA demana d’on treurà finançament l’Ajuntament de Calvià per dur a terme el seu pla de recuperació del patrimoni històric-natural.

La idea de recuperación que presentà el batle de Calvià, el passat dijous 23 de juliol, ens pareix aceptable i creiem que solucionaríem molts dels problemes patrimonials que pateix aquest municipi i que es venen reclamant des de fa més de vint anys, com la restauració de la torre defensa de Cala Figuera, dels jaciments del Turó de ses Abelles (Santa Ponça) o la Naveta Alemany (Magaluf), del poblat romà de sa Mesquida (Santa Ponça) o elements de carácter etnogràfic com els Aljubs de Son Ferrer i la urbanització de Galatzó.

La pregunta que se’ns obri a partir d’ara i que també es fan molts de ciutadans, és d’on treurà els diners el consistori calvianer? Aquest serà un altre exemple com la compra de Galatzó, que després de més de tres anys com a finca pública, encara està pendent de rebre un flux de finançament perquè aquesta es pugui restaurar.

Els veïnats de Calvià encara esperen respostes de l’ARI (Àrea de Rehabilitació Integral) que es presentà el passat mes d’octubre. Aquest projecte ambiciòs també tenia un inconvenient, la manca de finançament abans de presentar-lo.

Desitgem que l’Ajuntament de Calvià trobi la formula per conseguir finançament per dur a terme tots aquests projectes i en el termini de dos anys hagin pogut restaurar tots els elements que ens presentaren la setmana passada.
Veure el pla d'actuació previst: Ajuntament de Calvià

diariodemallorca.es 28-7-2009 Piden financiación para el programa de recuperación del patrimonio en Calvià