25 de jul. 2009

ARCA manifesta la seva satisfacció per la compra de Can Weyler


ARCA creu que el compromís assumit pel Consell de Ministres és un compromís amb el patrimoni. Un compromís amb un patrimoni únic del Gòtic Civil de la ciutat de Palma.

Volem manifestar la nostra satisfacció per la compra de Can Weyler. És la culminació d’una feina de la nostra entitat que reunió darrera reunió ha ajudat a descobrir els valors de l’edifici que a partir d’ara serà de propietat pública. Adquirir Can Weyler per a fer-lo propietat pública, posa a salvo un edifici únic llevant-lo del mercat immobiliari i evitant que fos víctima de possibles moviments especulatius per transformar-lo en vivendes i apartaments.

ARCA continuarà aportant idees i vetllant per a que la rehabilitació sigui respectuosa i exemplar a més de sòbria, en consonància amb la situació econòmica actual i partint del missatge que ens dona el mateix patrimoni de Mallorca: sobrietat, sostenibilitat i reaprofitament.

Can Weyler ha de ser un espai que la gent de Mallorca senti com a propi. Durant 20 anys ha estat la seu d’ARCA i les intencions del Govern és que la nostra entitat continuï ocupant part de l’immoble, malgrat l’us principal serà de caire cultural i turístic.

Volem donar l’enhorabona al Govern Central, al President Antich, i especialment a na Francina Armengol, Presidenta i a na Bel Oliver, Consellera de Economia i Turisme del Consell Insular de Mallorca, així com a d’altres conselleries i diputats, incloent membres de la oposició que han entès que aquesta adquisició tan sols pot redundar en benefici de tota l'illa.

Tota Palma i tota la gent de Mallorca estam d’enhorabona.

25 juliol 2009

diariodemallorca.es 25-7-2009 Paquete de medidas para impulsar el turismo