23 de jul. 2009

ARCA vol aportar idees sobre Patrimoni i Turisme al Govern Central aprofitant el Consell de Ministres

El Patrimoni és un dels motors turístics. Conservar la personalitat dels indrets, posant en valor el seu patrimoni des del més senzill fins al més espectacular pot ajudar al turisme de qualitat.

El TURISME és una realitat econòmica i cultural a la qual tota la societat ha de participar: És per això que ARCA vol fer r arribar algunes propostes en matèria de protecció patrimonial ja que el Patrimoni és un dels motors turístics. Consideram que és necessari ampliar el concepte de Patrimoni i donar-li el protagonisme que es mereix. Entre d’altres qüestions:

  1. Considerar la rehabilitació amb sensibilitat patrimonial com un motor econòmic, ja que proporciona riquesa cultural, turística i la transformació del sector de la construcció.
  2. Ampliar el concepte de bens patrimonials a elements més humils però que formen part del nostre paisatge urbà o rural. No oblidam que la destrucció de Son Mosson es podia haver evitat (Els nostres contactes amb el Govern Central i AENA no serviren). Allò que dona personalitat a ciutats o pobles són aquests detalls cap als que s’ha de ampliar la protecció.
  3. Que facilitin el traspàs a l’administració autonòmica de bens militars immobles en desús per a la seva adaptació a nous usos, tot conservant els seus valors patrimonials.
  4. Que es modifiqui el conveni amb l’Ajuntament de Ses Salines per a que el Quarter de Carabiners passi a ser propietat pública local i es rehabiliti conservant la història de l’indret.
  5. Que a tots els projectes a més de la visió mediambiental es consideri la perspectiva patrimonial amplia per tal de conservar també la memòria des de la més antiga a la més pròxima en el temps.

Hem demanat al Delegat de Govern i al President Antich mantenir una reunió amb qualque representant del Govern Estatal aprofitant la celebració a Palma del Consell de Ministres el proper divendres.

Un tema concret que requeriria parlar amb el responsable del Ministeri de Interior, és el que afecta al Quarter de Carabiners de Sa Colònia de Sant Jordi.