4 de jul. 2008

ARCA demana una major cura per a la restauració de béns patrimonials

ARCA s’ha fet ressò i segons les imatges que els hi adjuntem, també ho podran comprovar, de la restauració bastant desafortunada que s’ha dut a terme a un molí d’aigua de planta quadrada. Aquesta molí pertanyia a l'antiga possessió de Son Vidal, però actualment es situa dins terrenys del polígon de Son Morro, terme municipal de Palma, al costat de la carretera vella de Sineu.

Com es pot observar en les imatges, aquest molí, en origen de planta quadrada ha sofert un afegit de formigó que envolta la part central del seu cos i altera molt sensiblement la imatge del que son els molins de Mallorca. Criem que s’ha d’anar molt en compte, amb els materials constructius que s’empren, perquè aquests poden ocasionar un dany irreparable al bé patrimonial.

No entenem els criteris de restauració que s’han seguit per arribar fins aquest punt, els quals no responen a cap tipologia, no representen a tot el conjunt de molins restaurats o sense restaurar i debiliten la imatge d’aquests elements de caire etnogràfic, de gran importància per a Mallorca.


En aquest sentit ens hem adreçat al Consell de Mallorca per demanar-li com a institució responsable per a la conservació, preservació i bon ús del patrimoni històric de Mallorca, que realci el valor dels nostres elements etnogràfics, en aquest cas els molins.

I com a institució competent, obligui al propietari d’aquest bé patrimonial a refer aquest projecte de restauració, perquè el bé en qüestió torni a tenir la seva imatge tradicional, utilitzant els materials d’obra que corresponen.

diariodemallorca.es 4-7-2008 ARCA exige una buena restauración del molino de agua de Son Morro

diariodemallorca.es 16-7-2008 Un molino con corsé

1 comentari:

Anònim ha dit...

Los molinos de viento son BIC, por lo tanto cualquier intervención sobre ellos requiere un procedimiento administrativo y sus correspondientes permisos.

Si se ha hecho ésto sin permisos se trata de una actuación ilegal. Delictiva. Denunciable.

Si se ha hecho con permisos, estamos ante otra demostración de la ineficacia de los sistemas de tutelaje del Patrimonio.