19 de juny 2008

ARCA demana un control arqueològic per les troballes de Can Marroig i sanció administrativa als seus propietaris

ARCA vol sortir al pas de les declaracions publicades als rotatius Ultima Hora i Diari de Balears, el passat dimecres, 18 de juny, en una notícia signada per la periodista Marta Medrano a la secció de cultura d’ambdós diaris.

En una notícia, on exposa que s’han trobat romanalles dels segles XVII i XIX al casal Can Marroig d’Inca, el qual fou adquirit pels antiquaris Noel Ginard i Roberto López.

Segons informacions d’aquest darrer que “lamenta la manca de resposta que han rebut per part d’ARCA per tal que assessoressin el procés”, el qual diu textualment “els he enviat fotografies del que hem trobat, però no han vingut a veure el casal ni les restes”.

ARCA vol negar aquestes afirmacions, perquè a la nostra seu, mai s’han vist aquestes imatges que avui surten publicades a aquests rotatius i mai hem rebut cap informació sobre ceràmiques trobades a Can Marroig d’Inca i ningú sabia qui era Roberto López, fins a dia d’avui.

ARCA ha denunciat a aquests dos antiquaris davant el departament de cultura i patrimoni del Consell de Mallorca, per haver dut a terme uns treballs arqueològics sense cap permís i control que supervisés la correcta recuperació de les troballes antigues i un estudi científic digne.


dBalears.cat 17-6-2007 El passat d’Inca, dins un forn a Can Marroig
Última Hora 18-6-2008 Hallan restos cerámicos del siglo XVII en un antiguo "casal" de Inca