22 de juny 2008

CAMPANYA D´ARCA. FOTOS PER A LA REFLEXIÓ

ARCA inicia una campanya dirigida als governants de les principals institucions de la Comunitat Autònoma, Ajuntaments i Consells

La campanya consisteix en fer arribar una fotografia amb una evidència de maltractament al patrimoni arquitectònic o cultural de distints racons dels nostres pobles, de les nostres ciutats o del medi rural.

La fotografia permetrà, observar una evidència de destrucció, posada en perill o de manifest despreci cap als elements arquitectònics de valors culturals, artístics o etnològics.

Al mateix temps, aquesta iniciativa pretén aprofundir en la conscienciació ciutadana per tal de protegir i donar valor a elements quotidians de les nostres barriades o el nostre entorn com son les façanes, els murs, fontetes o detalls ornamentals que el doten de personalitat i xerren de la nostra història.

La foto anirà acompanyada d’una explicació, de una reflexió, d’una proposta i d’una petició.

Iniciam aquesta campanya amb una fotografia dirigida a l’Ajuntament de Palma:

IMATGE

A la foto es pot apreciar que una publicitat exagerada en tamany, cridanera i aparatosa, distorsiona la bellesa de la façana d’un edifici de l’any 1915. L’esmentat edifici està al carrer Manacor cantonada amb Avingudes.
No es pot consentir una publicitat d’aquestes característiques, demanam la retirada de tot el que no sigui el rètol sobre l’entrada de l’establiment i que aquest s’adeqüi a la normativa. Demanem així mateix la catalogació de l’edifici ja que, igual que centenars del nostre Eixample no gaudeix de cap mesura de protecció.

diariodemallorca.es 22-6-2008 Arca quiere concienciar a las instituciones públicas con el envío de fotos-denuncia

1 comentari:

Anònim ha dit...

Muy bien. Me parece muy acertada esta fórmula de concienciación.

También he visto ese edificio medio tapado por la publicidad. Es una lástima, además que esa publicidad ya hace meses que está ahí y la fachada es muy bonita.

Supongo que es necesario y conveniente la catalogación, yo echo en falta la información sobre edificios, urbanismo y muchísimos elementos más de esta ciudad

Fabián