21 de febr. 2008

ARCA TÉ ESPERANCES EN LA PROTECCIÓ DE LES CASES DE SON MOSSON


Mantinguda reunió amb directiu d’AENA

Aquest mati membres de la nostra entitat han mantingut converses amb el Cap de la Divisió del Gabinet de Direcció de l’aeroport de Son Sant Joan.
En un principi cal lloar l’aptitud d’AENA, de voler establir converses amb ARCA per tal de parlar sobre la protecció de Son Mosson, possessió del segle XVIII. És una passa important que nosaltres aplaudim, al igual que el to dialogant i seré amb el qual ha distès la reunió.
Aquesta és una passa més en l’intent de protegir les cases de Son Mosson, però és un punt inicial en les converses directes amb AENA, que com hem acordat no seran les darreres, perquè cal profunditzar en la major de les discrepàncies, la no destrucció de l’edifici.
La nostra postura és firma i pel motiu amb el qual venim lluitant ja, des de fa uns mesos enrera, quan vàrem conèixer les intencions que tenia AENA. Per aquest motiu he ofert diferents motius pels qual s’ha de conservar:
1. Històrics.
2. Etnogràfics.
3. Simbòlics.
Els arguments que s’eximeix AENA son que les cases de Son Mosson presenten un obstacle de baixa intensitat per a l’aviació civil, però aquests arguments els hem pogut rebatre amb la informació que nosaltres tenim, aconseguida gràcies al recolzament de tècnics aeronàutics.
Per finalitzar, hem parlant de l’ús que podrien tenir aquestes cases en un futur, si es fessin unes obres de reforma, podria ésser un exemple perfecte, de centre d’interpretació del Prat de Sant Jordi, on grup d’escolars podrien conèixer millor com era l’activitat agrària que es feia allà abans que es construís l’aeroport.