13 d’abr. 2023

Patinetes y bicis a raya: LA DEFENSORA DE LA CIUTADANIA CONSIDERA QUE A PALMA ES VULNEREN ELS DRETS DELS VIANANTS


 “Quan es produeix una infracció per part de bicis o patinets circulant per les voreres o espais per a vianants, es vulnera el dret del vianant a una via segura.

És un assumpte molt seriós pel risc d'accident que suposa. La ciutat hauria de ser segura per tothom però sobre tot als vianants“ assegura Moilanen.

Li hem fet entrega de les primeres 1500 signatures exigint seguretat pels vianants



La Defensora elaborarà una RECOMANACIÓ per exposar la situació i  demanar actuacions a l’Ajuntament  en el sentit de les nostres reivindicacions, coincidint amb la necessitat de una resposta per part de les àrees correspondientes.

Hem acudit a la Defensora de la Ciutadania per demanar-li ajuda per la manca de seguretat per a vianants a la ciutat de Palma, per culpa de l'ús incívic de patinets i bicicletes, que continua creixent.

Des de l'Ajuntament de Palma no s'ha atès, per ara, cap de les peticions urgents que hem sol·licitat des de la campanya, tot i que algunes depenien únicament de la voluntat política dels governants i es podien posar en pràctica de manera immediata.

La Defensora ha anunciat que posarà en marxa dues iniciatives de manera inmediata després d'obrir ahir un expedient por la vulneració de drets del vianant:

1. Durà el divendres 21 a la comissió del Ple el contingut i conclusions de la reunió mantinguda ahir sumat al expedient de Ofici que té obert per aquest tema desde el juny del 2020. 

2. Elaborarà una RECOMENACIÓ concreta sobre aquesta qüestió per a impulsar actuacions per part de l'Ajuntament els quals haurien de ser urgents. 

L'Ajuntament té l'obligació de contestar a les recomanacions de la Defensora argumentant la seva resposta el que converteix a una recomanació de la Defensora en una de les seves eines més potents.  Serà probablement la primera que es trobarà el nou govern municipal al inici del seu mandat. 

La Defensora ha reconegut la importància d'un moviment ciutadà en pro de la seguretat de tota la ciutadania i ha assegurat que hi haurà vies de col·laboració amb aquesta iniciativa i els seus representants. 

Així mateix ha agraït el lliurament d'aquestes 1500 signatures reconeixent el seu enorme valor per a recolzar a les exigències de la campanya ‘’ Patienetes y bicis a Raya’’.

A la reunió, que durà dues hores varen assistir  la Defensora Anna Moilanen, l'adjunt a la institució de la Defensora Vicente Rodrigo,  Representants de la campanya, Patinetes y Bicis a Raya: Maria Fuster, Nael Falo, Joana Ripoll, Jaume Pla i Àngels Fermoselle.

Hem hagut d'acudir a la Defensora degut a la passivitat de Cort que no han fet cas de cap de les 20 propostes viables que els hi férem arribar a la reunió mantinguda amb els regidors de Mobilitat i de Seguretat ciutadana. Per aquests motius, per l’interés general i per la gravetat de les conseqüències hem acudit a la Defensora de la Ciutadania per demanar protecció cap a la ciutadania, fent una passa més dins la nostra campanya.



Des de Patinetes y Bicis a Raya agraïm molt la recepció de la Defensora, la seva actitud i el seu compromís.