11 d’abr. 2023

Patinetes y bicis a raya: LA DEFENSORA DE LA CIUTADANIA ENS REBRÀ DIMECRES DIA 12


 
 
LI FAREM ENTREGA DE LES PRIMERES 1500 SIGNATURES EXIGINT SEGURETAT PELS VIANANTS
 
La manca de seguretat per a vianants, especialment a la ciutat de Palma, per culpa de l'ús incívic de patinets i bicicletes continua creixent.
 
Des de l'Ajuntament de Palma no s'ha atés, per ara, cap de les 20 propostes viables que hem plantejat des de la campanya, tot i que algunes depenien únicament de la voluntat política dels governants i es podien posar en pràctica de manera immediata.
 
DUES PETICIONS PER POSAR EN MARXA DE MANERA IMMEDIATA
 
La petició primera era, i és, eliminar l'excepció del decret de regulació de patinets emès pel batle i pel qual es permet circular aquests vehicles per carrers de vianants entre les 20h i les 10 del matí a més dels festius. Tot i que a una velocitat reduïda i quan no hi hagi molts vianants. Aquesta excepció suposa de facto una supressió del dret dels vianants a caminar segurs i afavoreix l'incompliment sistemàtic a qualsevol hora, qualsevol dia i a qualsevol lloc.
 
La prova que aquesta excepció afavoreix l'incivisme és que les voreres de Palma, reservat en exclusiva per als vianants, que no pot albergar en cap cas cap vehicle, estan contínuament essent envaïdes per bicis i patinets.
 
La segona petició ben fàcil de complir, tan sols amb voluntat política per fer-ho és suspendre el carril bici que travessa plaça d'Espanya i, mentre que no es projecta el seu trasllat a Avingudes, per tant regular el trànsit de les usuaris de patinets i bicis caminant devora els seus vehicles per travessar la plaça.
 
Ni tant sols s'ha volgut posar en marxa aquestes dues mesures que com a mínim demostrarien empatia dels polítics governants amb la ciutadania.

Campanya Patinetes y Bicis a Raya
11 abril 2023