19 de març 2023

ARCA LAMENTA LA DEMOLICIÓ DE SON MATET, A CALA MAJOR

 



VA SER DEMOLIDA L’ESTIU PASSAT PERÒ NO HO HEM SABUT FINS ARA

ARCA, 5 MESOS ABANS DE LA DESTRUCCIÓ HAVIA DEMANAT LA CATALOGACIÓ

Son Matet era una casa de gran presència a Cala Major, amb torre, que va ser construïda probablement els anys 20 del segle passat dins la finca del mateix nom i que dona nom al carrer on estava ubicada.

La demolició de Son Matet es va produir probablement durant l’estiu passat, tot i que no ens hem assabentat fins fa unes setmanes.

ARCA, el mes de febrer de l’any 2021, 5 messos abans de la destrucció, havíem demanat la catalogació d’aquest immoble i una revisió exhaustiva del catàleg dins les al.legacions a l’aprovació inicial del nou PGOU, ja que havíem detectat importants mancances.  


Cala Major és una de les barriades que més pèrdues d’edificis singulars i originals ha tingut durant els darrers anys. ARCA ja ho havia denunciat en altres ocasions i no s’ha posat remei.

Des d’ARCA no ens queda sinó lamentar una gestió insatisfactòria del nostre Patrimoni dins uns plans urbanístics que permeten un aprofitament excessiu o uns plans especials obsolets amb criteris antics que no s’han sabut aturar. Tot plegat continuen  afavorint la substitució dels immobles originals i la desaparició de l’empremta de la història.