22 de maig 2019

PROPOSTES D'ARCA PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE PALMA

Tres demandes principals: Paisatge urbà, proteció real del Patrimoni i eficàcia de l'administració

ARCA ha fet arribar a les candidatures municipals una sèrie de propostes per fer realitat un compromís de protecció i millora del Patrimoni de Ciutat.

Durant les darreres setmanes hem mantingut reunuions amb pràcticament totes les candidatures per tal d'aconseguir impregnar de la sensibilitat patrimonial tota la gestió del consistori.

Les principals propostes del documemt, que adjuntam íntegre,en document vinculat són:

1.Demanam que es pensi en criteri Patrimonial a les decisions polítiques de totes les àrees. El resultat sempre millora.

2.Elaborar una revisió-ampliació exhaustiva del Catàleg d'Elements de valor Patrimonial de la ciutat.

3.Compromís amb la continuitat dels bons projectes que ja estàn  en marxa (Port de Molinar, Passeig Marítim, Museu Marítim, recollida de fems del Centre Històric, zones públiques del Canòdrom i Velòdrom i afegir el Parc de les Vies).

4.Son Busquets. Garantir el manteniment de la majoria dels edificis i la distribució de l'espai de la caserna i  fer-ho compatible amb els nous equipaments i habitatges previstos.

5.Elaborar un Pla de Paisatge, comptant amb la col.laboració d'ARCA. El paisatge urbà és un actiu econòmic, patrimonial i cultural de primera magnitud. Ha d'incloure la correcció de problemes estètics del cablejat, pintades vandàliques, Il·luminació agressiva, retolació, vinils,... Altres incompliments de les normes del PGOU, tanques publicitàries i altres suports de publicitat., senyalització de trànsit, etc.

6.Protegir l'Eixample urbanísticament i els barris singulars.

7.Plantejar una política museística adïent. Està pendent la creació de nous museus aprofitant edificis patrimonials.

8. Rehabilitar elements patrimonials públics de rellevància com les Torres del Temple, Can Serra, ses Casetes de sa Costa del Teatre,...

9.L'Ajuntament de Palma ha de dedicar més personal qualificat professionalment als temes de protecció, gestió i creació de Patrimoni.

10.Estudiar com dedicar més personal a la vigilància i control del manteniment i ús cívic de l'espai urbà.

11.Augmentar sensiblement l'eficàcia de l'administració tant en les feines de control i sanció com en la gestió.