7 de maig 2019

ARCA celebra l'imminent aprovació del Pla de Protecció per a Santa Catalina.

Una proposta d'ARCA que arriba a bon termini

A proposta d'ARCA l'any 2014 es va impulsar la redacció d'un Pla de Proteció paisatgística, arquitectònica i ambiental de la barriada de Santa Catalina.

L'aprovació Inicial que es produirà els propers dies és un pas molt positiu que comença a culminar, tot i que hagués estat desitjable que hagués arribat abans.

Pèrdues pel camí

Les mesures transitòries de protecció durant aquests gairebé quatre anys han evitat la majoria de les transformacions paisatgístiques a pitjor però no totes. No oblidem que fa dos anys el Consell de Gerència d'Urbanisme va permetre la demolició d'un edifici a l'Avinguda Argentina que condemna la integritat armònica d'una illeta i que amb el PERI en vigor, no s'hagués permés. També han continuat les transformacions dels baixos comercials, les retolacions agressives, la desaparició de persianes i baranes i especialment una substitució de comerços per bars tan sols paliat en part al carrer Fàbrica i quan ja gairebé havia desaparegut tot el comerç.

ARCA havia presentat suggeriments

ARCA va presentar desenes de suggeriments al PERI la majoria de les quals, segons ens varen informar verbalment, havien estat tingudes en consideració. Tenim la confiança que sigui així. No obstant presentarem les al.legaciions que siguin necessàries una vegada haguem revisat la documentació.

L'estudiarem i al.legarem si és necessari

Diuen que més val tard que mai. Esperem que amb aquest Pla de Proteció salvem, de veritat i amb cura tot el que queda de l'autèncica Santa Catalina i que poguem recuperar imatges perdudes per negligència. Ens hem de reconèixer a la nostra terra tot i que la galopant substitució de població, no hi ajuda. Recordem que un PERI ordena urbanísticament i això inclou els usos.

Desitjam unitat política


Per últim volem recordar que va ser el PP qui va possar en marxa l'inici d'aquest PERI i que l'equip actual l'ha acabat. Per a la nostra entitat ARCA, aquells projectes que gaudeixen de la unanimitat política són els que més satisfan.