10 d’oct. 2017

ARCA denúncia una nova destrucció del conjunt de Santa Catalina

Edifici de l'avinguda Argentina cantonada amb carrer Anibal,
abans de la seva destrucció a l'any 2011.
Un nou edifici a l'avinguda Argentina destruirà estèticament un dels frontals de Santa Catalina. S'ha aprovat la demolició de l'edifici original i la seva substitució per un edifici d'alçades excessives.

No es respectarà l'esperit de l'ARE de Santa Catalina, que pretenia conservar el barri

ARCA  vol manifestar la seva gran indignació per la agressió que suposarà la substitució  de l'edifici de Santa Catalina ubicat a l'avinguda Argentina num 41.

Aquesta substitució contravé l'esperit de la redacció de normes provisionals de l'ARE i suposarà una agressió estètica més per Santa Catalina.

L'ARE pretén protegir Santa Catalina considerant el conjunt i evitant les alçades excessives als carrers amples.

ARCA no demanava que es conservàs l'edifici original; demanava que el nou edifici no pogués tenir les alçades excessives que tendrà i que destrueix l'harmonia estètica del conjunt de l'illeta. L'illeta limita amb els carrers Pursiana, Pou i Fàbrica a més d'avinguda Argentina i fins ara tan sols havia un edifici que alteràs les alçades del conjunt, l'ubicat a la cantonada de Pursiana amb avinguda Argentina. Aquesta petició d'ARCA quedava amparada per la normativa provisional de l'ARE.

El Regidor d'Urbanisme no ha volgut explorar totes les possiblilitats per evitar les alçades excessives

Nou edifici de l'avinguda Argentina amb carrer Anibal, que
substitueix a l'anterior de l'any 1913.
ARCA responsabilitza a l'equip de govern actual per no haver fet tot el possible per evitar aquesta nova desfiguració de Santa Catalina.

ARCA ha proposat a la reunió del Consell de Geréncia d'urbanisme d'avui que aquest tema tornés a passar per la Comissió de Centre Històric i Catàleg ja que quan es va dur fa uns mesos, es va informar als presents que no podien opinar sobre les alçades excessives ja que era una qüestió  marcada pel PGOU. Aquest fet no era cert, ja que en una interpretació posterior de les normes de l'ARE provisional, es va veure que si es podia evitar el nou projecte.

Demanam la redacció d'un ARE efectiu per a Santa Catalina ja mateix

Les mancances de l'actual PGOU per a Santa Catalina varen ser motiu de la delimitació d'un ARE i unes normes provisionals elaborades durant el govern de Mateu Isern amb el regidor Jesús Valls.

ARCA avui ha manifestat la seva discrepància i malestar emb l'equip de govern i a més ha exigit la redacció d'una normativa definitiva de l'ARE de Santa Catalina i la suspensió de llicències a aquells carrers on l'edificabilitat del PGOU és més elevada. Aquesta petició la venim efectuant a reunions internes des de principi de legislatura.


Santa Catalina no pot esperar i la destrucció que avui s'ha aprovat se podria haver evitat.