27 d’oct. 2017

ARCA denúncia la destrucció imminent de l'edifici singular del Passeig Mallorca 15

Cort permetrà la destrucció de l'edifici de Passeig Mallorca 15, un edifici que forma part del nostre paisatge urbà

ARCA havia demanat la catalogació d'aquest immoblé des de fa més d'un any, molt abans que la llicència estàs demanada

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma torna a donar l'esquena al Patrimoni defensat per ARCA i amb gairebé total seguretat dimarts que ve, a la reunió del Consell de Gerència d'Urbanisme s'autoritzi la destrucció d'aquest edifici singular. La llicència per aquesta demolició figura a l'ordre del dia.

El paisatge urbà del Passeig Mallorca perdrà l'edifici datat de l'any 1949 amb un estil regionalista que li aporta personalitat i record de la història recent. Un edifici de qualitat, en bones condicions estructurals i amb un voladís de fusta i teula ams figures esculpides de gran interès. L'edifici havia superat l'ITE i havia fet obres per aconseguir-ho. No obstant l'ambició per guanyar molts doblers ha duit als propietaris a destruir l'immoble per poder excavar un aparcament i vendre els pisos a major preu.  

Pèrdua de paisatge i història i més gentrificació

L'Ajuntament de Palma no ha volgut atendre les alternatives que ARCA ha presentat. Es podria haver permés incrementar alguna alçada conservant l'edifici.

No han volgut escoltar i el nou immoble vendrà els pisos per preus que s'acostaran o superaran el milió d'euros i sense dubte col·laborarà a la gentrificació de la cutat.

Carta no contestada.

ARCA havia dirigit una carta a l'Ajuntament de Palma en data del 28 de setembre en un darrer intent per aconseguir que l'Ajuntament de Palma obrís l'expedient de catalogació de l'immoble, que s'ho mereix i seria la manera de preservar-lo. Els responsables municipals tan sols no s'han dignat a contestar el nostre escrit.

Foto denúncia

ARCA, com hem fet altres vegades ha elaborat una foto-denúncia d'aquesta més que probable destrucció de la qual vos enviam còpia.

ARCA lamenta la manca de voluntat política d'aquest consistori per salvar un patrimoni senzill, pero que conforma el paisatge de la ciutat.