6 d’oct. 2017

ARCA lamenta la mort del Pare Gabriel Llompart Moragues.

ARCA lamenta la mort del Pare Gabriel Llompart Moragues, CR i transmetre el nostre condol més sincer i profund a la família i a l'Orde dels Clergues Regulars (Teatins) de la qual n'era formava part i en el si de la qual va poder desenvolupar la seva recerca i va ensenyar molts d'alumnes de Batxillerat.

ARCA recorda amb estimació tota la tasca immensa de recerca sobre la nostra cultura popular, particularment el folklore mallorquí, i l'art. La seva obra i mestratge pels historiadors i estudiosos quedaran per sempre en la historiografia de l'art i de la cultura balear. El seus estudis són una font inesgotable de saber i de coneixement de la cultura popular, de la història, de l'art, del món medieval i de la cultura religiosa de Mallorca.

ARCA va agraïr la tasca d'aquest il·lustre historiador i a l'any 1997 fou nomenat Soci d'honor de la nostra entitat i a dia d'avui volem recordar que fou una persona molt compromesa amb la història i la defensa del Patrimoni Cultural, sempre disposta a compartir els seus coneixements.

El món de la cultura i de la història de l'Art estan de dol.

Al cel sia. Descansi en pau.