20 de set. 2017

ARCA inicia el programa de visites: "Agricultura, paisatge i patrimoni".

AGRICULTURA, PAISATGE I PATRIMONI


ARCA amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears torna a organitzar un total de 6 visites agràries per tota Mallorca durant l’any 2017.

La idea d’aquest projecte és visitar diferents indrets de producció agrícola-ramadera, perquè els visitants puguin conèixer de primera mà com s’elaboren els productes i com es treballa al camp. Volem donar la visió que el camp de Mallorca encara és viu, on hi ha unes persones que el treballen i gràcies a elles, conservem un paisatge natural que és patrimoni d’aquesta illa i que ha alimentat a tantes generacions durant la nostra història i que encara té la seva importància en l’economia mallorquina.


Sortida: Amb autocar des del camí de Jesús cantonada via Alemanya a les 9,00h.

Inscripció prèvia, places limitades a ARCA
C/Can Oliva 10 baixos, 07003 Palma


PROGRAMA
Dissabte, 23 de setembre
1. Formatges Burguera (Campos).
La visita es complementarà amb un recorregut per la ruralia de Campos, on visitarem l'oratori de Sant Blai (segle XIII), els Banys de Sant Joan de la Font Santa (segle XIX), les antigues escoles republicanes des Palmer i el Salobrar de Campos.

Dissabte, 7 d'octubre
2. Francesc Sans (Calvià).
Finca dedicada a l'agricultura ecològica.
La visita es complementarà amb una excursió a la finca pública de Galatzó per poder resaltar els seus valors històrics, culturals i agrònoms.

Dissabte, 21 d'octubre
3. Pedruxella Gran (Pollença).
Antiga possessió que es dedica a la producció d'oliva ecològica i d'una manera tradicional. La visita es complementarà amb un recorregut per la vall d'en Marc i visita als molins de Llinars (segle XIII).

Dissabte, 4 de novembre
4. Visita a vins de Mortitx (Escorca).
Vi de la terra de Mallorca. Visita a les nques públiques de Binifaldó i Menut al Santuari de Lluc.

Dissabte, 18 de novembre
5. Bodegues Tomeu Isern (Estellencs).
Producció de vi Serra Tramuntana-Costa Nord. La visita es complementarà amb una excursió a la finca pública de Planícia Banyalbufar), per conéixer d'aprop una possessió de la serra de Tramuntana.

Dissabte, 2 de desembre
6. Visita a Oli es Verger (Esporles).
DO Oli de Mallorca. Visita a la localitat d’Esporles.


Fotografia: Luís Alberto Domínguez.

Disseny cartell: Blanca Castaldo.