6 d’oct. 2016

ARCA demana que els projectes de Palma provinents de l'impost turístic siguin consensuats.

ARCA lamenta que l'Ajuntamentde Palma no consulti amb les entitats de defensa del Patrimoni els projectes que presenti per les subvencions amb l'impost turístic

ARCA vol manifestar la sorpressa que li ha produït assabentar-se per la premsa que la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma ja ha decidit quins són els projectes que vol pressentar per a que siguin subvencionats per l'impost Turístic.

Per ARCA és una errada en les formes i en el fons

En les formes perquè la feina i l'opinió d'ARCA i altres entitats mereix més respecte. També perquè ARCA és membre del Ple de decisió sobre el destí dels fons econòmic recaptat, en respresentació de la resta d'entitats patrimonials i també ho és rotatòriament de la comissió executiva.

En el fons, perquè el projecte anunciat de rehabilitació de les Torres del Temple va rebre una sèrie de crítiques substancials ja que, a criteri d'ARCA i del GRUP D'ESTUDIS DE LES FORTIFICACIONS, no recuperava la percepció d'autenticitat de les torres, sino que impedia la seva percepció perquè introduïa a les mateixes ascensor, escalesl i altres elements alïens que perjudicava la percepció i la recuperacio històrica. El voler convertir unes torres medievals en un edifici administratiu (ja sigui museu, etc) amb la càrrega d'instal·lacions que suposa és una errada que no ajuda a la seva conservació.

Demanam ser escoltats i anar a una amb l'Ajuntament

Ja sabem que els primers projectes s'han d'aprovar amb premura, però com a mínim esperam una convocatòria per a seure i parlar. Perquè les entitats en defensa del Patrimoni Cultural i l'Ajuntament de Palma vagin en la mateixa direcció. Aquesta va ser una de les conclusions de la reunió del Fòrum Civil de Patrimoni celebrada ahir i on a més d'ARCA i el Grup d'Estudis de les Fortificacions varen assistir l'Associació d'Amics del Ferrocaril i l'Associació d'Amics de l'Arxiduc.