7 d’oct. 2016

ARCA rebutja idees peregrines i destructives a l'entorn del far de Cap Blanc

La notícia d'una iniciativa privada per construir una plataforma per a llençar-se a la mar, al Far de Cap Blanc, encèn les alarmes d'ARCA

ARCA demana respecte per l'entorn dels fars i demana a les administracions que actuin amb criteris patrimonials
Els Fars constitueixen un actiu patrimonial i paisatgístic de primera magnitud

La notícia apareguda a algún diari local sobre que l'Ajuntament de Llucmajor ha rebut la proposta d'un negoci privat per explotar una plataforma al Far de Cap Blanc per llençar-se a la mar, sembla una notícia del dia dels innocents o una broma de mal gust. En qualsevol cas, una idea peregrina i desructiva.

Els fars de les Balears constitueixen un dels actius patrimonials  i paisatgístics més importants i com tal s'han de cuidar i mantenir.

ARCA, durant la passada legislatura i des del principi d'aquesta hem traslladat a l'Autoritat Portuària de Balears aquesta importància i la voluntat de treballar cercant i idees i consens per a permetre el manteniment i recuperació dels fars.

Notícia com la que avui ens ocupa no fa més que encendre les alarmes perquè l'afany de destrucció d'indrets emblemàtics com els fars, de cap manera ha de permetrer-se ni tan sols insinuar-se.

ARCA se dirigirà a les admininstracions, Autoritat Portuària, Consell de Mallorca i Ajuntaments per a que els fars continuin essent llocs solitaris, on els cotxes no puguin arribar més que en condicions excepcionals i on els usos siguin respectuosos i posin en valor el potencial paisatgístic, històric i patrimonial.