28 d’oct. 2016

ARCA vol traslladar un missatge de tranquil.litat a la ciutadania, el Port del Molinar no s'ampliarà.

Volem traslladar un missatge de tranquil.litat a la ciutadania. L'informe de Medi Ambient és tan sols un paper, el Port del Molinar no s'ampliarà.

El tràmit de l'informe de Impacte Ambiental és un tràmit que no implica cap obligació i, per suposat, no implica  cap dret per a destruir el paisatge del Molinar i el patrimoni que inclou: el propi port, perfectament integrat al Caló d'en Rigo; el seu edifici i l'harmonia dins el barri.

El que és vertaderament important i decisiu està a l'Autoritat Portuària de Balears (APB) que ha de valorar tots els elements del Projecte (per cert que és un Projecte de nou port i gràcies a l'anterior director de l'APB, el Sr. Alberto Pons es diu sempre "Projecte de remodelació). Entre aquests elements que l'APB  haurà de comptar hi ha tots els que venim dient des d'ARCA i des de altres entitats.

ARCA contesta a Vallespir: "Qui vol destruir 100 anys de història del Molinar, és el seu projecte destructor"

ARCA, associació que defensa el Patrimoni històric i cultural de Mallorca, ve defensant sempre l'autenticitat de les emprentes històriques. És per això que sempre hem defensat la conservació del Port del Molinar amb les seves dimensions i la del seu edifici, que constitueix una postal imprescindible de la nostra ciutat.

El barri del Molinar i el seu port estan perfectament integrats en dimensions.
El projecte d'ampliació impulsat per la directiva del Club Marítim del Molinar de Llevant pretenia esborrar del mapa fins a la darrera pedra de l'edifici i del propi port, construint una plataforma de formigó i endinsar-se dins la mar amb un espigó de 240 metres de llargària per ampliar fins a quatre vegades la làmina d'aigua actual.

Aquestes pretensions és el contrari del que seria voler preservar la història d'un Club, ja que desapareixeria fins al darrer vestigi material.
Per tant, qui realment vol conservar la història del Port del Molinar, del Molinar en si i del Club, som qui defensam la seva preservació.

Autoritat Portuària ha proposat que el Club Marítim Molinar continui duent a terme les seves activitats de nàutica social al port rehabilitat. La directiva es nega, per tan són ells els que sembla que no volen que el Club perduri

La negativa de la junta directiva del Club a aceptar la proposta de l'APB possa realment en perill la continuitat del Club i que els amarristes puguin conservar els seus llocs d'amarrament.

Per a nosaltres està clar que els interessos que defensen són uns altres, molt allunyats dels interessos del Patrimoni i de la història, inclosa la del seu Club.

Comunicació irregular de l'informe del Ministeri

Per últim volem apuntar que és significatiu que ahir encara no s'hagués publicat a la web del Ministeri la Declaració d'impacte ambiental (DIA), aspecte que no es comprèn a l'època de l'Administració electrònica. Tampoc es comprèn que no s'enviàs simultàniament a l'APB i que tan sols ho tengui el promotor.


Des d'ARCA consideram que la DIA (Declaració d'Impacte Ambiental)  ha quedat curta i sense analitzar molts d'aspectes que, si bé no són estrictament ambientals, tenen molt que veure amb el projecte de NOU PORT presentat per implicar aspectes urbanístics, de mobilitat i de gentrificació.