29 de jul. 2016

Un futur d'esperança pel Molinar.

Enhorabona a Autoritat Portuària de Balears i a l'Ajuntament de Palma: han sabut escoltar a la ciutadania

ARCA vol manifestar la satisfació per l'anunci de l'Autoritat Portuària de Balears que garanteix la conservació de les dimensions del petit port del Molinar i asumeix la rehabilitació de les instal.lacions.

ARCA vol reconéixer l'encert en la decisió de l'Autoritat Portuària de Balears i del consens cercat amb l'Ajuntament de Palma.

Aixó és un fruït de la feina de les entitats socials i veïnals, en defensa del Patrimoni i del Mediambient, que hem sabut treballar conjuntament durant gairebé tres anys de reivindicació integrades dins la campanya "Al Molinar, Port Petit".

La decisió pressa per l'Autoritat Portuària de Balears garanteix a judici d'ARCA dues qüestions fonamentals:

1.     Preservació del paisatgeNo urbanitzar a la mar. El paisatge és un bé patrimonial  de primera magnitud. Al Molinar, a més és el contacte directe de la gent de Palma amb la mar. Fa temps que el Molinar és l'autèntic passeig marítim de Palma.

2.     Preservació de les embarcacions petites i el tipus de usuari del port. Tal i com ja hem dit tantes vegades, evitar l'ampliació era la única manera de que els usuaris del port continuin essent gent de petites embarcacions i per tant de potencial econòmic modest. L'ampliació hagués desplaçat aquests usuaris més humils a més de destruir l'encant i el paisatge.

Han escoltat a la ciutadania. Ara ens agradaria participar a les decisions futures


ARCA espera que els criteris de rehabilitació siguin prou respectuosos i junt amb la resta de les entitats de “Al Molinar Port Petit”, ens agradaria continuar treballant perquè el resultat de la rehabilitació sigui òptim.