8 de jul. 2016

ARCA alerta del despreniment de la murada musulmana al recinte des Baluard de Sant Pere.

Despreniment de la murada musulmana.
Demanam a l'administració que actui amb un projecte de preservació i restauració

ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca vol alertar del despreniment de la murada d'època medieval que forma part del recinte des Baluard de Sant Pere, situada entre els carrers de Sant Pere i de la Pòlvora, al barri del Puig de Sant Pere.

Patrimoni d'època musulmana i declarat BIC

Tant aquest tram de murada, com la torre formen part de la fortificació d'època musulmana i per tant són de les poques evidències materials que conservem d'aquest període històric a Ciutat.

La torre fou declarada Bé d'Interès Cultural (BIC), el 28-4-1994, per tant requereix un compromís per part de l'administració en conservar-la adequadament.

Detall d'aquest deteriorament.
ARCA ha contactat amb el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma perquè actuïn

ARCA s'ha posat en contacte amb la Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma davant aquest greu cas de conservació d'un bé cultural.

ARCA demana a les administracions competents en matèria de Patrimoni Cultural que realitzin una visita tècnica, per avaluar els danys que pugui tenir aquesta estructura medieval i afrontar un pla de xoc, perquè el seu deteriorament no s'agreuji a tot el conjunt de l'element cultural.