23 de set. 2015

ARCA demana diàleg per consensuar el Monument de sa Feixina

         

ARCA prega als responsables de l’Ajuntament de Palma que obrin un diàleg constructiu per consensuar el futur del Monument de sa Feixina

L'alçada política d’uns governants també es mesura en la seva capacitat pel diàleg i el consens.

Hi ha molts arguments  a favor de la conservació del monument a la seva ubicació original i és molt important que totes les postures es puguin expressar en un ambient de diàleg constructiu.

No se pot comparar el monument de sa Feixina a una estàtua eqüestre de Franco
El regidor de Cultura va fer valer com argument una sentència que obliga a la retirada d’una estàtua eqüestre de Franco. És evident que no és comparable. Una estàtua d’un dictador és un homenatge intolerable. Un monument a unes víctimes moltes d’elles mallorquines, és un element molt distint. La llei de Memòria Històrica obliga a reconèixer a totes les víctimes.

El monument de sa Feixina ja va ser despullat de tots els símbols i  els escrits que podien ferir sensibilitats i ARCA va estar d’acord.

Avui el Monument de sa Feixina és un element educatiu enmig de la ciutat. Ens ajuda a no oblidar i clama  contra les guerres i les dictadures.

ARCA demana als tres partits que integren l’equip de govern que obrin un procés de diàleg.

Per a la nostra entitat resulta incomprensible que estigui el desmuntatge del Monument de sa Feixina als acords de govern municipal, quan aquest tema no havia format part del debat públic de la campanya electoral, ni constava als programes de mà que els partits varen repartir al carrer, ni tan sols hem estat capaços de trobar-ho com a punt concret dins els programes electorals per Palma ni de PSOE, ni de MES ni de Som Palma.