21 d’oct. 2013

Visita a Teixits Riera i el palau d’Aiamans (Lloseta)

Biel, propietari de Teixits Riera
El passat dissabte 19 d'octubre ARCA va dur a terme un recorregut embARCA't, on visitarem els Teixits Riera i el palau d’Aiamans (Lloseta)”.

La visita començà als Teixits Riera que és el nom d’aquest taller tèxtil artesà, de caràcter familiar, que des de la seva fundació el 1896 es dedica a dissenyar, elaborar, distribuir i comercialitzar l’autèntica tela mallorquina, coneguda a l’illa com “roba de llengües”. El seu propietari, Biel ens explicà la forma d'elaborar aquests teixits que segueixen les tradicions dels nostres avantpassats.

Més informació: http://teixitsriera.com/

Capella dels Comtes d'Aiamans
Un cop acabada la visita a la fàbrica de teixits, ens dirigirem fins a la parròquia de la Mare de Déu de Lloseta, de la mà de l'historiador local Pau Reynés. El temple actual de la Mare de Déu de Lloseta és el tercer existent al municipio. Es començà a construir el 1844 i s'acabà divuit anys després, el 1862. La darrera obra de restauració de l'edifici és de 1995. La construcció del temple actual es va fer mitjançant l'annexació de l'edifici existent utilitzant voltes de canó, cornisa i columnes de pedra, emmarcades dins un estil neoclàssic.

Pau Reynés explicant als jardins d'Aiamans
Per finalitzar, poguerem visitar el palau d'Aiamans i els seus jardins. Situats al centre de la vila, ocupen una extensió aproximada d'uns 15.200 metres quadrats. L'antic edifici tíngué, sens dubte, una gran importancia a causa de la seva funció com a seu administrativa o judicial del senyoriu: els comtes d'Aiamans i barons de Lloseta.

ARCA vol agrair la col·laboració d'aquesta visita a Biel (Teixits Riera), Pau Reynés i Pepi González (Regidora de Cultura).