4 de març 2013

Valoració d'ARCA visita a les obres de l'Estació del tren de Sóller a Palma

A les 12,45 i fins a les 14h tres representants d’ARCA, Concha Gallego, Josep Masot i Àngels Fermoselle hem pogut comprovar les obres  que s’han dut a terme a l’Estació. La visita ha estat organitzada a petició de la nostra entitat per la regidoria d'urbanisme i a més del regidor Jesús Valls també han assistit la regidora del PSOE: Yolanda Garví i de Més: Antoni Verger.

Els representants del Ferrocarril de Sóller han reconegut que no havien demanat els permisos i ara estan pendent de la llicència que probablement s’aprovarà demà a la Gerència d’Urbanisme.
Les obres han afectat especialment la zona de bar i les adjacents.

- ARCA ha conseguit el compromís de restituir el falsos sostres a una altura més elevada de la que tenien prevista, fet que permetrà veure les portes amb l’arcada superior integrament tant des de l’exterior com des de l’interior de la zona de bar.

- A més, l'empresa s’ha compromès, també a petició d'ARCA a restituir el trèspol de rajola hidràulica en el futur (han parlat d'un marge d'un o dos anys).

Demanam la retirada de banderoles
A més ARCA ha demanat la retirada de les banderoles publicitàries de promocions d’art ubicades a les reixes ornamentals de l’estació que dificulten la visió de l’edifici catalogat des de l’exterior.

Demanam la retirada de l’hangar de plàstic
També hem tengut la possibilitat de mostrar als representats polítics presents l’agressió estètica que suposa l’hangar de plàstic construït també sense cap llicència a continuació de l’edifici de les cotxeres. S’ha de cercar una solució ràpida. Fa molts de mesos que venim denunciant també aquest fet. 
 


La visita s’ha produït dins un ambient de cordialitat tot i la reivindicació.