24 de juny 2011

Fotomuntatge didàctic


Una acció més per salvar l’edifici de Santa Catalina Via Argentina cantonada Aníbal

Dins la campanya Salvem Santa Catalina impulsada per ARCA i on participen persones que estimen la barriada i la habiten, avui feim pública una nova iniciativa per salvar l’edifici de Avinguda Argentina 31.

Aquest edifici ha vist reconegut els seus valors patrimonials propis per informes tècnics de Pastrimoni del Consell. Però a més té uns altres valors que dins la terminologia de Patrimoni es reconeixen com “ambientals”, perquè forma part d’un conjunt harmònic que reuneix les característiques d’una barriada històrica.

ARCA ha preparat un fotomuntatge per a que es pugui percebre quin podria ser el resultat paisatgístic si es permet l’esbucament de l’edifici de valors patrimonials pel qual estam lluitant.
Hem fet la recreació d’un edifici amb les característiques que el planejament actual permet a aquest indret de Santa Catalina: cinc altures, voladís de gairebé tot l’edifici a partir del primer pis (rompent així tota la línea de façana de la illeta), eliminació de la cantonada essent substituïda per un “chaflan” i per últim, estètica aliena a la pròpia d’aquest barri històric. És fàcil, amb un mínim de sensibilitat patrimonial o simplement estètica, adonar-se de quin desastre seria perdre aquest edifici. Santa Catalina té ara uns valors paisatgístics, històrics i de futur econòmic que hem de preservar.