27 de nov. 2008

El Consell de Mallorca paralitza les obres del carrer Colom cantonada amb Paners

ARCA es felicita per la decisió presa pel Consell de Mallorca de paralitzar les obres que es duen a terme al carrer Colom cantonada amb Paners.
La nostra entitat ha denunciat des del principi aquestes obres, on inicialment demanà la protecció d’aquesta façana, aspecte que s’aconseguí inicialment, mitjançant la Ponència Tècnica de Patrimoni històric. La picaresca dels promotors, que demanaren una llicència de demolició d’urgència a l’Ajuntament de Palma, provocà la pèrdua d’una façana històrica.
Uns mesos més tard varen aparèixer unes restes arqueològiques que ens varen fer sospitar del valor històric que hi havia al subsòl d’aquest edifici. ARCA posa en alerta a l’Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca, i més sabent que l’arqueòleg en qüestió era Rafael Turatti, qui participà en el projecte d’Antoni Maura, amb un resultant pèssim en quant a conservació patrimonial.
Confiem en la tasca que puguin dur a terme els tècnics del Consell Mallorca i que el resultat de conservació d’aquestes troballes sigui el més adient possible.


diariodemallorca.es 27-11-2008 ARCA celebra el paro provisional en la construcción de viviendas en Cort