17 de nov. 2008

Conservar records a les façanes rehabilitades

ARCA proposa mantenir a les façanes rehabilitades aquells elements que ens recorden l’activitat o l’ús comercial de l’immoble sotmès a una reforma.

Volem il•lustrar alguns exemples que a dia de avui romanen. El rellotge de Simoncelli, incrustat a la façana de l’edifici que alberga el comerç; un cartell de “SALDOS” d’estètica anys 50 que es troba al centre històric de Palma i ens recorda una botiga que ja no existeix: i la retolació de “Tranportes Isleños” on s’indica el telèfon de tan sols quatre xifres, la qual cosa ens suggereix l’antiguitat d’aquesta.

Des d’ARCA pensam que mantenir aquests elements i tants d’altres, seria un afegit en positiu per a la pròpia edificació, ja que li dóna un toc personal i respectuós.
A més en sí mateixa aquesta iniciativa educa en el respecte per l’entorn a la ciutadania.

Per tot això, proposam a l’Ajuntament de Palma que implanti una normativa que afavoreixi la conservació d’aquests elements singulars.

Pròximament traslladarem la mateixa iniciativa a la resta de Ajuntaments de l’illa.

Aquesta propoposta s’emmarca dins la campanya que du a terme ARCA “Fotos per a la reflexió”, essent aquest el lliurament número 11.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Está muy bien esta propuesta.
¿Dónde está el reloj de Simoncelli?

ARCA ha dit...

És troba al carrer Sant Miquel, davant l'església de Santa Margalida

jac ha dit...

Molt bona iniciativa!

ARCA ha dit...

La situació exacta del rètol de "Transportes isleños" és carrer al carrer Volta d'en Reus, 4. En aquests moments s'està restaurant la façana i els promotors pretenen conservar aquesta antiga retlació