14 de nov. 2007

Conservació d'uns Hivernacles modernistes

La Comissió de Centre Històric i Catàleg de l’Ajuntament de Palma, a proposta d’ARCA, no autoritza la desaparició dels hivernacles modernistes de la Plaça de la Porta Pintada número, 3

Malgrat la intenció del promotor i tècnic era de fer desaparèixer aquests hivernacles tan característics de la plaça Porta Pintada, el criteri d’ARCA, ha estat comprès pel conjunt de la comissió.
ARCA sempre ha demanat que els criteris per autoritzar reformes al centre històric, no siguin únicament criteris de volums totals edificables, si no també d’altres més propers a la sensibilitat dels ciutadans, que reconeixen el paisatge de la seva ciutat, en detalls com aquest del que avui tractam.

Els hivernacles a les façanes son elements característics del centre històric
ARCA fa una crida a la protecció dels hivernacles, com a elements de façana tan fràgils i que donen identitat a la nostra ciutat.
Hem de celebrar la continuïtat d’aquest al que ens referim avui i veure que valia la pena esforçar-se per conservar-lo.

Instam no obstant a que la seva restauració sigui acurada i que l’administració vigili que no s’alterin els elements originals, tal com per desgracia ha passat a altres casos, per exemple a la confluència del carrer de Manacor amb Avingudes.