8 d’oct. 2007

ARCA denuncia les obres dels Jutjats de Manacor

ARCA s’ha fet ressò per part d’un grup de veïns de Manacor de les obres de reforma que s’estan duent a terme a l’edifici dels Jutjats. Segons les nostres informacions, s’ha cobert una antiga volta de canó que dóna entrada a aquest edifici.

Cal recordar que aquestes dependències, eren part del Convent de Sant Vicenç Ferrer, fundat l’any 1576 per l’ordre dels Predicadors, i al S.XVII construïren l’església barroca i el claustre.

Segons les dades històriques, es tracta d’un exemple patrimonial de primer ordre al poble de Manacor i creiem que cal que sigui preservat com a tal, on es puguin veure i relluir tots els seus elements.

Per aquest motiu hem demanat a l’Ajuntament de Manacor, el Consell de Mallorca i al Ministeri de Cultura, com a entitats competents, el següent:

1. Coherència per part de l’administració pública a l’hora d’actuar davant un bé patrimonial.

2. Supervisió del projecte i veure si s’adapta a l’original, i si no és així modificar qualsevol incorrecció que es pugui haver fet.
Segons les darreres informacions, amb les que comptem, les obres han estat paralitzades, a fi que s'adaptin al projecte original.