5 de juny 2024

UN BEACH CLUB AL BALUARD ÉS IGNORAR A LA POBLACIÓ LOCAL I MALTRACTAR EL PATRIMONI


ARCA POSARÀ UN RECURS

Polítics i tècnics del Consell Insular i de l'Ajuntament de Palma  no han fet l'esforç necessari per evitar el desgavell que suposa la colonització d'una terrassa de luxe invasiva a l'espai públic del Baluard.

Ara un informe jurídic municipal pel qual es justifica la terrassa amb diversos arguments formals discutibles. 

Finalment l'Ajuntament aplana el camí perquè, una vegada més un espai públic sigui aprofitat per fer negoci que estarà especialment dirigit als turistes*ñ. Aprofitant el Patrimoni històric, com és ara la Murada, un BIC, com un escenari privilegiat.

En un moment en què està sobre la taula el debat de la massificació i la pèrdua de personalitat i que des de la ciutadania, es diu que ja n'hi ha prou, l'actual govern municipal de Palma, que ja havia heretat el projecte de l'anterior consistori, mostra que no ha tengut cintura per evitar aquest despropòsit: un restaurant exclusiu dirigit a les butxaques més plenes i que envaeix estèticament la Murada amb parets, làmina d'aigua, plantes i mobiliari. Una Murada, restaurada fa anys amb els nostres doblers i que va ser foradada per aquests concessionaris sense que aquest fet hagi bastat per demostrar el menyspreu al Patrimoni.

Cap administració ha estat a l'altura per evitar un BEACH club a la Murada. Ni el Consell ni alguns dels seus tècnics, ni el Govern, ni l'Ajuntament de Palma, que ara resulta ha cedit un espai públic de la Ciutat al Museu i de rebot a una concessionària sense exercir un control real.

ARCA POSARÀ UN RECURS

ARCA posarà un recurs administratiu contra la llicència, demanarà la revisió d'ofici de l'autorització de patrimoni, i plantejarà dur a terme alguna mobilització simbòlica.

La discussió no és si pot haver-hi o no un bar a una terrassa, això ningú no ho discuteix. La discussió és sobre el model i el tamany de la terrassa. L'acord era possible, reduint-la, canviant, el disseny i el públic al qual es dirigeix i fins i tot estudiar desplaçar-la a la terrassa interior del Baluard, però no s'ha fet el més petit esforç.

La decepció, per part de qui estimam el Patrimoni i la ciutat és grossa perquè hem mantingut moltes reunions amb els responsables i les bones paraules tan sols s'han quedat en això.

En qualsevol cas, ARCA no deixarà d'actuar per evitar aquesta terrassa fins al darrer moment

ARCA

5 juny 2024