8 de juny 2024

ARCA RECULL SIGNATURES PER EVITAR EL BEACH CLUB DEL BALUARD

ARCA vol aconseguir canviar el model de terrassa que es vol autorizar al baluard de Sant Pere. 

Demanam a les tres administracions que estan al patronato del Baluard, és a dir: Govern Balear, Consell Insular de Mallorca i Ajuntament de Palma que replantegin el model de terrassa per evitar l'impacte innecessari i agressiu. 

Les tres administracions han de donar les pases necessàries  per aconseguir una terrassa lliure de parets separadores, tendals,  grans jardineres, mobiliari innecessari  i apropiació d'un espai públic de gran valor patrimonial.

Sempre hem dit, i repetim, que és correcte que hi hagi un bar o restaurant vinculat al Museu, però de cap manera es pot permetre la invasió que es vol consumar. 

Com una iniciativa de conscienciació, proposam a la ciudadania que doni suport a evitar el beach club al Baluard. 

Si qualcú hi vol donar suport a la proposta d'ARCA, tan sols ha de fer arribar  el nom complet al WhatsApp d'ARCA: 638 16 88 41.

En un sols dia hem rebut 150 adhesions

Continuarem treballant per evitar perdre la personalitat  d'un mirador i un patrimoni fonamental per a la ciutat. 


BREU MANIFEST DE SUPORT PROPOSTA ARCA

El breu manifest al qual la ciudadanía pot donar suport és el següent: 

SIGNATURES PER UN BALUARD AMB MUSEU I TERRASSA NO INVASIVA

Les persones que donen el seu suport a aquesta petició demanen a les tres administracions, Govern Balear, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma, membres del Patronat del Museu Es Baluard de Palma, que es replantegin el tipus de terrassa que s'ha permès al Baluard, donant les pases necessàries  per aconseguir una terrassa lliure de parets separadores, tendals,  grans jardineres, mobiliari innecessari  i apropiació d'un espai públic de gran valor patrimonial.

També ha de deixar suficient espai lliure en tot el perímetre, a fi que tota la ciutadania pugui gaudir d'aquesta important terrassa-mirador lliurement.

Igual que qualsevol terrassa ubicada ara a l'espai públic de Palma, aquesta hauria de tenir taules, cadires i algun para-sol. És a dir, hauria d'estar subjecte a les mateixes normes que marca la normativa d'ocupació de la via pública de Palma.

Es Baluard de Sant Pere va ser declarat BIC (Bé d'Interés Cultural) el 1942 i té la major qualificació patrimonial de l'Ajuntament de Palma, A1.

NO VOLEM UN BEACH CLUB AL BALUARD

ARCA RECULL ADHESIONS 

Si hi vols donar suport, envia el teu nom i llinatges al WhatsApp d'ARCA: 638 16 88 41

ARCA
8 juny 2024